FRF a pierdut încă un proces la TAS, cu un club din Liga 1, iar Tribunalul de la Laussane a demonstrat încă o dată că deciziile luate de Comisia de Licențiere au fost eronate. Conform avocatului care a reprezentat clubul medieșean la TAS, litigiul ar fi trebuit rezolvat din țară, dacă cei de la Comisia de Licențiere a FRF ar fi fost mai deschisă în înțelegerea cazului.
„Din punctul nostru de vedere nu a fost un caz greu. Era o pretinsă datorie către un club bulgar, o datorie a unui jucător căruia i se cereau daune pentru denunțare fără justă cauză a contractului. Conform regulamentului FIFA, noul club răspunde în solidar cu jucătorul. Noi am trimis 11 adrese către clubul bulgar, către Federația Bulgară, către jucătorul, către FRF și către FIFA, prin care ceream practic un cont în care să livrăm banii. Nu aveam cui să-i livrăm. Nu ni s-a răspuns însă la nicio adresă. Din păcate, așa suntem noi românii, mai „cu moț”. Cei de la FRF nu au vrut să ia în considerare nimic din ce am susținut noi. Obiectivele federației sunt să-și protejeze cluburile. Din punctul nostru de vedere, având în vedere și decizia, lucrurile au fost clare la TAS. E ca și când cineva are datorie către un om și vine altcineva pe stradă și zice că trebuie să-i dea bani, dar omul care trebuie să-i primească nu vrea să-i ia”, spune Anca Iordănescu, nepoată prin alianță a fostului selecționer.
70.000 de euro, costul procesului
Avocații FRF-ului au susținut la TAS faptul că actele prin care s-a demonstrat că medieșenii nu aveau cui să trimită banii nu au fost trimise la timp și că de aceea Gaz Metan trebuie penalizată. „Reprezentanții FRF recunoșteau existența corespondențelor, dar susțineau că nu am scris că solicităm număr de cont bancar și că o parte dintre ele au fost transmise după 30 septembrie, cu toate că aveam vreo cinci trimise înainte de 30 septembrie”, spune Anca Iordănescu.
Avocatul Gazului a mai reprezentat și alte cluburi în litigii cu FRF și se întreabă de ce procesele câștigate de federație sunt atât de puține. „Am mai reprezentat echipe la TAS, în litigii cu FRF, acesta a fost primul pe care l-am reprezentat singură și toate au fost câștigate. Din câte știu eu au fost 12-15 litigii asemănătoare și FRF a câștigat doar două, cu CFR și Dinamo. Noi n-am dorit tratament preferențial. Am făcut și dovada că avem suma respectivă în cont, dar a fost și aceasta ignorată”, spune Anca Iordănescu, care crede că Gaz Metan ar putea ataca FRF în instanțe civile. 75.000 de franci elvețieni, aproximativ 70.000 de euro. „Eu îi sfătuiesc să acționeze în instanțele vicile, pentru că s-au cheltuit niște bani și au fost cauzate prejudicii. Decizia de a acționa în civil aparține însă administratorului judiciar și administratorului special”, este de părere Anca Iordănescu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER